SKIHALLEN

Voordelen

Aanschaf van de Indoor Ski Revolution betekent voor skihallen:

Een schaalbaar – en risico-arm alternatief voor uitbreiding van de skihal.

Skihallen kunnen met de ISR hun baancapaciteit geleidelijk uitbreiden zonder de hoge kosten en financiële risico’s die een baanverlenging met zich meebrengt. De uitbreiding met een ISR kan vaak uit de operationele winst gehaald worden, terwijl voor een skihal uitbreiding  externe financiering moet worden aangetrokken. Daarnaast is het risico dat omwonende bezwaar maken tegen een uitbreiding met de ISR lager dan uitbreiding van de hele skihal.

Lagere kosten per klant.

Per vierkante meter ski-oppervlakte kost een ISR naar schatting 2 keer zoveel als een skihal. Er is echter veel minder ISR ski-oppervlak nodig per klant, dan skihal oppervlak. In de eerste plaats komt dit omdat je op een rolband als de ISR per tijdseenheid (uur) al meer dan twee keer zoveel skiet vanwege het feit dat je niet in de lift hoeft te zitten. Daarnaast kunnen er veel meer skiërs per vierkante meter ski-oppervlak tegelijkertijd skiën omdat skiers op een ISR met dezelfde snelheid skiën, en dus de kans op botsingen kleiner is. Voor dezelfde kosten als een skihal van 30 X 300 meter kunnen er 600 skiërs in een uur skiën op 100 ISR’s waarbij elke skiër twee keer zoveel skiet.

Meer omzet

De ISR biedt door de eindeloze afdaling, dynamiek en afdalingsprojectie kwalitatief en kwantitatief meer ski-beleving. Hierdoor zal aantal klanten stijgen en kunnen ze een hoger ticketprijs vragen.

Flexibele koelkosten.

Een skihal wordt het hele jaar opengehouden, omdat het opnieuw aanbrengen van de sneeuw in de herfst duurder is dan de hal het hele jaar door koelen. Omdat de ISR weinig sneeuw nodig heeft, en deze snel is te produceren (in een nacht), kan de ISR uitgezet worden in periodes dat er minder klanten zijn.

Aanbieden van een constante hoge kwaliteit aan ski-oppervlak.

Wordt in de skihal de sneeuwkwaliteit gedurende een drukke dag minder (er ontstaan ijzige stukken door het vele skiën over een relatief klein oppervlak); door het voortdurende losmaken van de sneeuw en weer opbrengen, blijft het ski-oppervlak op de ISR gedurende de dag van hoge kwaliteit.

Minder onderhoudskosten aan het ski-oppervlak.

Een skihal moet ’s nachts met een pistenbully de piste weer prepareren voor de volgende dag. Bij de ISR zijn er geen pistenbully kosten, en is er geen nachtelijk piste onderhoud.

De les skier gescheiden van de plezier skier.

Met de Indoor Ski Revolution kunnen skihallen de klanten die komen voor training van de skihal baan halen en op de Indoor Ski Revolution laten trainen. Hierdoor komt er meer ruimte vrij voor de skiers die voor hun plezier komt skien. Voor de les skiers betekent de Indoor Ski Revolution dat ze meer tijd effectief aan het trainen is, omdat op een skirolbaan de effectieve skitijd hoger is

Hoger rendement op de investeringen in sneeuw – en koeltechniek

Huidige skihallen hebben al koeltechniek in huis en zullen daarom weinig extra investeringskosten hebben om de Indoor Ski Revolution in een koude omgeving te exploiteren.